Bereiding.
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Kook de bloemkoolroosjes in 3á4 min beetgaar. Giet de bloemkoolroosjes af, doe de bloemkool in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.
3. Maal de bloemkool fijn(gaat het makkelijkst in een keukenmachine, anders is een staafmixer ook een goede optie).
4. Kluts het ei los in een kom, en roer de skyr erdoor. Meng dan de psyllium of amandelmeel, de Italiaanse kruiden en de bloemkool erdoor.
5. Bekleed een bakblik/plaat met bakpapier en bekleed de bakplaat met het bloemkoolmengsel. Verdeel het met de bolle kant van een lepel tot een ronde, platte pizzabodem. Bak deze +/- 25 min minuten in de oven.
6. Meng ondertussen de tomatenpuree met nog een klein beetje Italiaanse kruiden en een paar druppels water, zodat het wat smeuïger wordt. Halveer de kerstomaatjes en snijd de champignons en de mozzarella in plakjes.
7. Als de bloemkoolbodem voorgebakken is, beleg deze dan met de tomatensaus, tonijn, champignons, mozzarella en kerstomaatjes. (Strooi er evt nog een eetlepel parmesan over) en schuif terug in de oven, maximaal 10 minuten op een roosterstand tot de mozzarella mooi gesmolten is.
8. Bestrooi de bloemkoolpizza indien gewenst voor het opdienen met wat peterselie.